Aankoop

Aankoop

De voordelen van een eigen aankopend N.V.M. makelaar

U bent op zoek naar een woning. Daarvoor kunt u zich bij ons als woningzoekende laten inschrijven. Er is een mogelijkheid dat u van begin tot eind begeleid wordt in de aankoop van een woning. Dit kan door middel van een aankoop-opdracht. Wij houden u zoveel mogelijk op de hoogt van al het woningaanbod, zoals het aanbod van NVM-collega's, van internet, uit de diverse kranten etc. Aan de hand van uw woonprofiel zoeken wij gericht en brengen u zo snel mogelijk op de hoogte van het aanbod. Mocht uw droomhuis er dan tussen zitten, dan kunt u contact opnemen met ons kantoor.

 

Bezichtiging, onderhandeling, hypotheek, notaris

Wij maken dan voor u een afspraak om de woning te bezichtigen. Een van onze makelaars begeleidt u dan vanaf de eerste bezichtiging tot aan de overdracht bij de notaris. Dat wil zeggen dat hij u adviseert met betrekking tot bouwkundige aspecten, woonomgeving, eventueel bestemmingsplan en heel belangrijk, de koopprijs. Hij doet, in nauw overleg met u, de onderhandelingen met betrekking tot de prijs. Bovendien kunnen wij u in contact brengen met een hypotheekadviseur, ten behoeve van een passende financiering voor uw woning.

 

Oriëntatie- opdracht

Stel dat u alleen op de hoogte gehouden wilt worden van het aanbod van alle collega NVM makelaars in de regio, dan is er de mogelijkheid om via ons kantoor gratis een oriëntatie-opdracht af te sluiten. U krijgt dan gedurende 3 maanden het woningaanbod van NVM-makelaars toegestuurd. Zit er dan een woning bij die u aanspreekt, dan kunt u via ons kantoor het telefoonnummer van de verkopende makelaar krijgen om zelf verder informatie te verkrijgen of eventueel een afspraak te maken.

 

Inschrijven voor woningaanbod van Kraak & Donker 

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om vrijblijvend bij ons ingeschreven te staan voor ons eigen woningaanbod. Aan de hand van de door u op te geven woonwensen maken wij een profiel van uw droomhuis. U beslist zelf of u een aangeboden woning wilt bezichtigen. Dit gebeurt altijd met een van onze makelaars.

 

Waarom een aankopend makelaar

Tien goede redenen om een eigen aankopend makelaar in de arm te nemen:
 

 1. Een NVM-woningmakelaar is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil.
 2. Een NVM-woningmakelaar behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringmaatschappij.
 3. Een NVM-woningmakelaar is betrouwbaar; hij moet zich gedragen volgens de NVM-Erecode. Hij mag dan ook niet optreden voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen.
 4. Een NVM-woningmakelaar kent de woningmarkt op zijn duimpje. Via een computersysteem heeft hij inzicht in alle aangeboden woningen in de omgeving, ook bij zijn collega's.
 5. Een NVM-woningmakelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaanspraakelijkheid, waardoor hij geen finaciële risico's loopt. Dat is ook in uw belang.
 6. Een NVM-woningmakelaar kan adviseren over alle aspecten van aan- of verkoop. Hij heeft bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.
 7. Een NVM-woningmakelaar luistert naar uw wensen, geeft deskundig advies en probeert een oplossing op maat aan te dragen.
 8. Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-makelaar kunt u terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.
 9. U kunt bij veel NVM-woningmakelaars een NVM Huisgarantie afsluiten, waardoor u ingedekt bent voor eventuele verborgen gebreken aan uw woning.
 10. De medewerkers op het NVM-makelaarskantoor verstaan eveneens hun vak.
 11. Bekijk ook eens de de volgende film van NVM Friesland. 
www.nvm-friesland.nl
Deel deze pagina