Mijn favorieten

Huis verkopen in Heerenveen e.o.

Intake gesprek

Onze werkwijze, onze courtage en de wijze waarop wij uw woning onder de aandacht brengen van potentiële kopers bespreken wij bij voorkeur tijdens een zogenaamd "intake"-gesprek bij u thuis. Tijdens een intake-gesprek wordt allereerst de opname van uw woning gemaakt. Per vertrek worden aantekeningen gemaakt. Vervolgens adviseren wij u omtrent de geschatte opbrengst, vraagprijsstelling en verkoopstrategie.
 

Lijst van zaken

Ook wordt met u doorgenomen welke roerende zaken bij de koop zijn inbegrepen, dan wel welke zaken u meeneemt of de koper ter overname aanbiedt.
 

Foto's van de woning

Er worden afspraken gemaakt hoeveel foto's (en vanuit welke posities) er worden gemaakt, er kan voor ieder object één hoofdfoto geplaatst worden die als eerste foto zichtbaar is. De eerste foto's zijn bepalend voor de beste indruk van de potentiële kopers. Wij selecteren hiervoor 5 foto's die daarvoor in aanmerking komen.
 

Kadastrale- en publiekrechtelijke informatie

Er wordt kadastrale- en publiekrechtelijke informatie opgevraagd, waarna uw woning op kantoor wordt ingevoerd in de N.V.M.-database. Ook wordt uw woning op www.funda.nl en onze website geplaatst en uiteraard in onze etalage middels een digitaal scherm.
 

Publiceren van uw woning

Afhankelijk van uw wensenpakket stippelen wij een advertentietraject uit. Vaak is een advertentie niet eens nodig; via het interne zoekerscircuit van de N.V.M., onze etalagefunctie, ons zeer uitgebreide netwerk en niet te vergeten via Funda en onze eigen website bereiken wij doorgaans al een flink aantal potentiële gegadigden voor uw woning.
Indien toch besloten wordt te adverteren, dan scoort de N.V.M.-pagina van de Leeuwarder Courant naar onze mening het best. 
Samen met u wordt besproken of het verstandig is om een "te-koop" bord in de tuin te plaatsen.
 

Hoe verloopt een bezichtiging

Elke bezichtiging wordt via ons kantoor geregeld en gecommuniceerd naar onze opdrachtgever en klant. Om een bezichtiging zo goed mogelijk te laten verlopen is het raadzaam dat er rustige omgeving gecreëerd wordt. Dus bij een bezichtiging zijn aanwezig de makelaar en de klant(en).
 

Energielabel

Het definitief energielabel is per 1 januari 2015 verplicht bij verkoop of verhuur van woningen. Het label verschilt van het energielabel dat al sinds 2008 verplicht is.
 

Brochure

Op kantoor maken wij van uw woning een uitgebreide brochure, welke wordt meegegeven tijdens bezichtigingen of (digitaal) wordt opgestuurd naar potentiële gegadigden. In deze brochure treft u een aantal foto's en een uitgebreide beschrijving van uw woning, alsmede de plattegronden en maatvoeringen en de lijst van over te nemen zaken en de kadastrale situatie aan. De brochure wordt ook toegevoegd bij de aanmelding en is te downloaden op onze eigen site of Funda.
 

Bezichtigingen, biedingen, onderhandelingen

Bezichtigingen, biedingen en onderhandelingen gaan altijd via ons kantoor. Alle reacties worden naar u teruggekoppeld, steeds voorzien van advies van onze zijde. Het opstarten van onderhandelingen vindt altijd in samenspraak met u plaats. Behalve de koopsom is ook de aanvaarding onderhandelbaar, evenals eventuele ontbindende voorwaarden. 
 

Koopovereenkomst

Zodra de koper bekend is, stellen wij een koopovereenkomst op. De koopovereenkomst wordt eerst door de verkoper en daarna door de koper ondertekend, waarna de wettelijke bedenktijd van 3 dagen in gaat.
 

Inspectie, notaris, ontvangen sleutels

De originele koopovereenkomst wordt door ons naar de notaris gestuurd. De keuze van de notaris ligt doorgaans bij de koper. Vlak voor de eigendomsoverdracht vindt normaal gesproken een inspectie plaats, waarbij ook de meterstanden worden genoteerd. Ten tijde van het aansluitende notariëel transport, waarbij wij ook aanwezig zijn, vindt de eigendomsoverdracht, het overdragen van de sleutels en het betalen van de koopsom plaats.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring